Горица Грънчарова: Действия трябват от днес

Горица Грънчарова: Действия трябват от днес | StandartNews.com

България, хората, бизнесът нямат време да чакат някой да навлиза в ресора си и да получава кредит на доверие Действия трябват още от днес. Това заяви кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова пред президента Румен Радев. Тя представи структура и състав на новото правителство.

И при най-малкото съмнение за непочтеност в работата на когото и да било, ще предприема незабавно необходимите действия, категорична бе Грънчарова.

Имах 10 дни, за да сформирам служебен кабинет, който да осигури приемственост в управлението за нормално функциониране на държавата до избирането на редовно правителство. И най-важното да подготви и гарантира провеждането на честни предсрочни парламентарни избори, каза Грънчарова преди да представи екипа си.

Фактът, че изпълнителната власт отново е поверена в ръцете на служебен кабинет. Което е ясен знак, че политическата нестабилност в държавата не е преодоляна. И в тази ситуация е от ключово значение да има открит и честен диалог между институциите, допълни тя.

Аз съм човек, за когото диалогът и уважението са много важни в моята работата, за да се постигат максимални резултати от дейността на всяка една държавна институция. Ще видите това и в моята работа с институцията на президента,  и в отношението ми към Народното събрание, увери служебният премиер.

И заяви: „Вярвам, че стриктното спазване на конституционния принцип за разделение на властите е съществена предпоставка за сваляне на политическото напрежение. Това днес е крайно необходимо на обществото ни, така както е необходимо и да бъде възстановено доверието между институциите, които управляват държавата”.

Очаквайте подробности!

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Master
преди 1 месец

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи