Адвокатът на деребея потвърди! Ето за какво е прибран на топло Ибрямов

Името на Ибрямов наскоро бе замесено в разследване на ГДБОП и НАП за измами с ДДС при зърнени сделки

Адвокатът на деребея потвърди! Ето за какво е прибран на топло Ибрямов | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

Кандидат-депутатът от коалиция "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов е задържан, потвърди пред БТА защитникът на арестувания - адвокат Йордан Киров. По думите му Ибрямов е отведен в следствения арест заради купуване на гласове.

Адвокат Киров допълни, че в сряда вечер жилището на кандидат-депутата е било претърсено.

Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство. Претърсването е приключило. В жилището са били намерени средства, необходими за ежедневни нужди, допълни адвокатът.

По думите на адв. Йордан Киров оттук-нататък следва или вземане на мярка „задържане под стража" до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Извънредно! Спецакция в имоти на Джейхан Ибрямов. Задържан ли е деребеят на Доган?

Името на Ибрямов наскоро бе замесено в разследване на ГДБОП и НАП за измами с ДДС при зърнени сделки. На 21 август бе конфискуван и джип на Ибрямов, който му бил даден от фирма, участвала в нанасянето на щети на бюджета в размер на 11 млн. лв. според твърденията на разследващите институции.

Джейхан Ибрямов е бивш председател на младежкото ДПС, неизменен депутат от движението в няколко парламента. През юли той бе изключен от парламентарната група на ДПС и зае страната на Ахмед Доган.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай