В памет на Кирил Маричков! 200 музиканти правят нещо уникално в София

Ще се случи пред НДК

В памет на Кирил Маричков! 200 музиканти правят нещо уникално в София | StandartNews.com

200 китари ще изсвирят емблематичната песен „Клетва“ от филма вчера. Това ще стане на Sofia Guitar Fest 2024, който се провежда пред НДК този уикенд. Така музикантите ще почетат паметта на великия рокаджия Кирил Маричков, който загина в петък вечерта при нелеп инцидент в село Селановци, Врачанско.

ВИЖ ОЩЕ: БНТ със спешно решение заради Кирил Маричков

Качвайки се на сцената за репетиция преди концерта, Маричков се спънал в куфари и кабели и паднал. Въпреки борбата на лекарите за живота му, музикантът издъхнал в линейката напът за болницата.

ВИЖ ОЩЕ: Фънки с емоционален коментар за Маричков. Любо Киров: Отиде си вселена

За съжаление, Киро не вярваше, че ще доживее 80 години, каза Димитър Кърнев от D2, спомняйки си за последната си среща с рок легендата.

ВИЖ ОЩЕ: Лавина от "Клетва" за Кирил Маричков. Спомен за великия рокаджия /СНИМКИ и ВИДЕО/

Sofia Guitar Fest 2024 се провежда в центъра на столицата този уикенд. Десетки любители и професионалисти ще покажат уменията си по свирене на китара пред Националния дворец на културата.

„За пръв път в България се случва нещо от такъв мащаб. Ще има масово свирене, което ще събере над 200 души от всякакви националности и възрастни, които ще свирят на тази сцена. Вчера започнахме с млади таланти, с класика, рокендрол и с голям концерт на група „Торнадо“, които забиха пред най-заклетите си фенове“, каза вокалистът на D2 Деян Каменов – Дидо.

На музикалното събитие е трябвало да присъства и рок легендата Кирил Маричков.

„Дошъл съм да почета паметта на моя голям приятел. Искам да поднеса съболезнования на семейството и на всички българи и почитатели на рок музиката, които го обичат. За D2 той е много голямо нещо със старта на една от първите ни песни – нашия кавър на „Две следи“. Нашата работа и приятелство продължи буквално доскоро. Очаквахме да бъде на това събитие, но за съжаление животът се оказва по-голям от всички нас“, каза основателят и китарист на D2 Димитър Кърнев.

Той разказа за последната си среща с Кирил Маричков, която по думите на Кърнев е била пророческа.

„Бяхме на една маса и почитахме рождения ден на друг наш скъп приятел. За съжаление той тогава не вярваше, че ще доживее 80 години. Нека не си нарочваме, Господ знае кога всеки идва и си отива. Много сме тъжни. Хора като него всъщност не си отиват не само през творчеството, а и през своите големи личности. Киро, както го наричахме неговите приятели, ще остане завинаги в нашите сърца“, каза Димитър Кърнев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай