Дони разкри последните думи на Кирил Маричков и каза голяма новина

Концентът на „Фондацията“ ще се състои в памет на рок легендата

Дони разкри последните думи на Кирил Маричков и каза голяма новина | StandartNews.com

В деня, когато България казва последно сбогом на рок легендата Кирил Маричков, група „Фондацията” потвърди, че концертът на 30 октомври за 80-годишнината му ще се състои. Това съобщи Дони по bTV. Той разказа и какво е било последното, което двамата певци и басисти са си казали във фаталния ден.

ВИЖ ОЩЕ: Последно сбогом с рок легендата Кирил Маричков

Дони разказа, че първата му лична среща с Маричков е била през 1989, когато той помагал група „Атлас” да издадат първите си записи. „Тогава мълчах и слушах, за да чуя какво ще каже този човек, на който се възхищавах”, обясни той.

През годините Дони и Кирил Маричков изградили близки отношения, основани на тяхното обожание към Джон Ленън, но също и на любовта им към книгите и четенето. Литературата била темата и на последния им разговор.

15 минути преди да падне, двамата си говорили за Йордан Радичков. „Припомнихме си един забавен момент от творчеството му”, разказа Дони.

„Никога няма да забравя гласа на Кирил Маричков. Не само гласа, който се чува на записите, а и този, който съм чувал, докато си говорим. Представял съм си как ще ми отговори, когато му кажа нещо”, призна с тъга певецът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай