Сбогом, Одрин! Българите хукнаха на пазар в Сицилия

Дрехи и храна излизат в пъти по-евтино

Сбогом, Одрин! Българите хукнаха на пазар в Сицилия | StandartNews.com

Българите казаха сбогом на Одрин и хукнаха на пазара в Сицилия. Оказа се, че за малко пари те могат да съчетаят приятна ваканция с евтин пазар за подготовката на учениците.

Пътуването до острова се превърна в хит този сезон, съобщи „Телеграф“. Дори и в края на лятото в Катания продължават да кацат самолети, пълни с българи, който по-късно се връщат у нас с претъпкани чанти с местни вина, храни и дрехи.

Семейство с деца бяха пристигнали на острова малко преди първия учебен ден, за да хванат за последно топло море и да облекат евтино бъдещите ученици. Родителите обясниха, че за петчленното им семейство билетите отиване и връщане излизат по 69 евро на човек. А така те съчетават почивката с практичното.

В момента в Сицилия текат ударни намаления до 70%. Италианските марки дрехи и обувки могат да се купят три пъти по-евтино, отколкото са у нас.

В няколко местни вериги костюм от есенно яке и трикотажен панталон за най-малките излизат около 21 евро двете, докато само якето от същата марка в София стига 70 лв. Нашенци грабят по няколко чифта обувки и чанти, защото им излизат почти без пари. 

Най-голямата изненада за българите е ,когато влязат в местните супермаркети. На рафтовете ги посрещат опаковки от почти килограм пармиджано за 20 лв., кило шпеков италиански салам пак за толкова. А бутилка сицилианско вино със защитено географско указание пък е на цена от около 3 евро.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пепи
преди 1 ден

Божествено красивата Италия!

Откажи