Проф. Рачев се произнесе! Лятото се връща

Времето е идеално за лютеница, каза професорът

Проф. Рачев се произнесе! Лятото се връща | StandartNews.com

Топ климатологът проф. Георги Рачев зарадва българите с най-чаканата новина – кога валежите спират и времето се оправя. Обратът започва от утре.

Много хубаво време, много топло и много слънчево ще е до края на месеца, каза проф. Рачев в дежурната си прогноза по бТВ.

Според него температурите ще стигнат 31 градуса според американския модел. Европейският предвижда по-ниски температури – около 28 градуса.

Валежите до този момент в Кости са 20 литра на квадратен метър, 7 в Ахтопол, а в Царево 8 литра на квадратен метър.

В сряда ще превали, но няма да се захлади времето толкова съществено, и от четвъртък започва топлото време.

Четвъртък, петък събота и неделя стойностите ще са от 28-29 градуса, ще има слънце и високи температури, и така ще изпратим септември на месец, каза професорът.

В София в периода от петък до неделя се очакват 26-27 градуса и това ако не е за септември месец, може да си кажем, че си е едно типично лятно време в София, уточни Рачев.

Късното лято ще продължи до 1 октомври, но лошото е, че няма валежи, тъй като за септември те са под нормата. На морето пък ще става за плаж, като температурата на водата ще е 23-24 градуса, добави той.

Сутрин ще е малко по-хладно, но може да излизаме навън с тениска с дълги ръкавчета и малко якенце за всеки случай. Но това за сутринта, следобед ще е топло и като цяло времето ще става за отдих и лютеница, заяви още проф. Рачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
LeoX
преди 35 минути

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи