Последното интервю на Кирил Маричков! Разтърсваща изповед

Последното интервю на Кирил Маричков! Разтърсваща изповед | StandartNews.com

Дръпнах Дявола за опашката... Това казва легендата на българсикя рок Кирил Маричков в последното си тв интервю. То е дадено 5-6 дни преди нелепия инцидент в оряховското село Селановци. По време на репетицията за празничния концерт в населеното място Маричков пада от сцената по очи и получава тежка черепно-мозъчна травна. Въпреки битката на лекарите за живота му, големият музикант издъхва напът за болницата.

ВИЖ ОЩЕ: Синът на Кирил Маричков се връща. Последно сбогом във вторник

Последното интервю с легендарния музикант Кирил Маричков е било планирано да бъде излъчено в „120 минути“ днес по празничен повод – 80-ия юбилей на звездата на 30 октомври и планирания по този случай грандиозен концерт.

ВИЖ ОЩЕ: Нещо невиждано пред НДК! България даде клетва на Кирил Маричков /ВИДЕО и СНИМКИ/

„Ще им изпея специални песни, няма много да говоря. Ще им изпея някои важни песни, които по някакъв начин отразяват моята същност, ще гледам много да не говоря, защото вероятно и те ще искат да научат какво ми се е случило и защо се върнах от турнето в САЩ. Надявам се да стане един хубав концерт“, казва легендарният ни музикант в последното си телевизионно интервю.

ВИЖ ОЩЕ: Лавина от "Клетва" за Кирил Маричков. Спомен за великия рокаджия /СНИМКИ и ВИДЕО/

Той си отиде така, както и живя - на сцената, подготвяйки се да даде сърцето си на публиката.

ВИЖ ОЩЕ: Фамилия, докосната от Бога! Дядото на Кирил Маричков строи най-красивите сгради в София /СНИМКИ/

Легендата на рок музиката разказа защо му се е наложило да се върне от турнето в Америка.

ВИЖ ОЩЕ: БНТ със спешно решение заради Кирил Маричков

„Такива неща ми се случиха преди четири месеца, че станах фаталист. Даже си казвам, че с това, че ще празнувам 80-ата годишнина и го обявихме, май дръпнах много силно дявола за опашката. Случи се инцидент и се наложи да се отказа от турнето, което правихме в САЩ, да замина за България обратно“, казва музикантът.

ВИЖ ОЩЕ: Вижте сцената, която отне живота на Кирил Маричков /СНИМКА/

Той обясни, че е излизал преди 4 месеца от магазин за китари на ул. „Оборище“ в София и е иска да избегне локва, след като е валяло.

ВИЖ ОЩЕ: В памет на Кирил Маричков! 200 музиканти правят нещо уникално в София

„Обаче имаше надигнат капак на кабелна шахта и аз се спънах в него, паднах по лице, защото държах и чанти. Така ми се наложи да отида в болница, където ми препоръчаха да не пътувам. Казаха ми, че имам счупени ребра и да надувам футболна топка. Аз реших, че е по-добре да пея. Така заминах. Обаче една стара травма, получена при страшна катастрофа, се обади по време на концертите. Заболя ме много гърбът, издържах до петия концерт, където усетих, че ще падна от болка“, обясни Маричков.

ВИЖ ОЩЕ: Фънки с емоционален коментар за Маричков. Любо Киров: Отиде си вселена

Така той се връща в България и разбира, че има още счупени и прешлени. Преминава операция и постепенно се възстановява.

Основателят на „Щурците“ си отиде на сцената и следата, която оставя, е символ на свободния дух в музиката и в живота.

Гласът и китарата му създадоха спомени на поколения наред, които с неговата музика обещаваха приятелството да остане до края.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай