Обрат в Елин Пелин. Младо момче знае истината за взривовете

Двама очевидци на взривовете

Обрат в Елин Пелин. Младо момче знае истината за взривовете | StandartNews.com

Двама очевидци е имало на адските взривове в складовете за фойерверки в Елин Пелин. Новината съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. Единият е охранителят. Той е помогнал на доц. Петър Шишков и дъщеря му да излязат от огнения ад. Впоследствие пожарникари с риск за живота си са ги извели и транспортирали до лечебно заведение, уточни Стоянов.

ВИЖ ОЩЕ: Кошмар без край! Трета жертва на адските взривове в Елин Пелин

Вторият очевидец е бил младо момче, което е било в средата на склада, от който тръгват взривовете. Според показанията му се е чула експлозия в началото на помещението, там, където е бил и офисът на компания „Енигма”. Останал вътре по думите му около 10-15 минути, докато пожарът се е разгарял и първите фойерверки са гърмели.

Младежът първоначално се скрил в микробус, но когато и той пламнал избягал през дупка в стената. Спрял случайна кола, която го откарала на гарата. Там се обадил на майка си, която го взела. Когато се прибрал вкъщи и пуснал телевизора, разбрал какво е станало.  "А ние през това време се опитваме да разберем кой е бил там и изобщо от тези там дали са живи и здрави", каза Калин Стоянов.

Разбирам момчето, било е под огромен стрес, но все пак има малка безотговорност. Ако не той, то родителите му трябваше да се обадят в полицията, каза Стоянов. По мобилните клетки и в резултат на разследването полицаите стигнали до младежа, открили го у дома му и го завели в Елин Пелин, за да помогне на следствието.

Момчето не е служител на фирмата за фойерверки. Остава да отговорим на въпросите какво прави след работно време в тези складове, каза МВР-шефът.

Стоянов все пак разкри част от показанията на младежа. Той първо е чул взрив. Нямаме първо огън и после взривове, подчерта министър Стоянов. "Според момчета експлозиите са започнали от началото на съоръжението, където се влиза в складовата база. Там е офисът на фирмата. Реално от складовите помещения там се е изнасяла техниката, която се е готвела за съответното тържество", поясни Стоянов.

"Всичко това обаче още е предмет на разследването. То ще бъде тежко и обстойно", заключи министърът.

"С охраната, момчето, което се е спасило, двамата загинали и двама в неизвестност – имало е 6 човека в склада", уточни Калин Стоянов.

"Това нещо се е случило след работно време. Собственикът не знае защо към този момент е имало толкова хора, а би следвало да е само охранителят", поясни МВР шефът.

Очаквайте подробности!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Баба Вуна 4у4
преди 1 месец

Дупка в стената?

Откажи