4 версии за взривовете в Елин Пелин. Една е абсурдна

Назначена е комплексна експертиза, каза шефът на разследващия екип

4 версии за взривовете в Елин Пелин. Една е абсурдна | StandartNews.com

4 основни версии за адските взривове в Елин Пелин имат разследващите.  

„Търсим да установим най-вероятния фактически механизъм, чрез който е настъпил инцидентът. Не изключваме самозапалване и самовзривяване, техническа неизправност в каквато и да е система, човешка грешка или умишлено поведение за предизвикване на взрива”, каза в ефира на „Здравей, България” Иван Делчев, ръководител на разследващия екип от Националната следствена служба. Той обаче изключва последната версия. Според него тя е най-слабо вероятна.

На този етап не можем да приотизираме една версия, за сметка на друга. Назначена е комплексна експертиза, която трябва да се изготви от специалистите от специални операции борба с тероризма. Както посочихме вчера на пресконференция, тази експертизата ще даде основата и ще ни насочи допълнително в каква посока да продължим разследването, коментира Делчев.

Той посочи, че са събрани писмени доказателства по отношение на законосъобразността на строежа на складовете. „Имаме събрана около 4000 страници приобщена информация във връзка с проверките, които са извършили от Главна дирекция „Национална полиция” за складовете”, каза още той. Делчев обясни, че има взети над 50 проби от различни обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай