Лили Иванова разплака България със снимка на Маричков. Легендите ни в музиката в шок

Подкосиха ми се краката, заяви Богдана Карадочева

Лили Иванова разплака България със снимка на Маричков. Легендите ни в музиката в шок | StandartNews.com

Примата на българската попмузика Лили Иванова разплака България с думи и стара своя снимка с Кирил Маричков. Лили се сбогува емоционално със своя колега, който загина в петък вечерта при нелеп инцидент в село Селановци, Врачанско.

ВИЖ ОЩЕ: В памет на Кирил Маричков! 200 музиканти правят нещо уникално в София

ВИЖ ОЩЕ: Фънки с емоционален коментар за Маричков. Любо Киров: Отиде си вселена

Качвайки се на сцената за репетиция преди концерта, Маричков се спънал в куфари и кабели и паднал. Въпреки борбата на лекарите за живота му, музикантът издъхнал в линейката напът за болницата.

ВИЖ ОЩЕ: БНТ със спешно решение заради Кирил Маричков

"Поклон пред паметта на големия български музикант, певец и композитор Кирил Маричков! Почивай в мир, приятелю! Твоето творчество остава!", написа Лили във Фейсбук профила си и прикачи обща фотография с музиканта.

ВИЖ ОЩЕ: Лавина от "Клетва" за Кирил Маричков. Спомен за великия рокаджия /СНИМКИ и ВИДЕО/

"Много неща не успяхме да си кажем с Кирил Маричков. Срещахме се, обменяхме идеи, но останаха много недоизказани неща“, каза Васил Георгиев, известен като Васко Кръпката - двамата с Маричков участваха активно в опозицията против бившата комунистическа партия.

ВИЖ ОЩЕ: Мастър Лечев за Маричков: Душата ми се къса! Нямаше как да оживее

„Подкосиха ми се краката. Просто не мога да повярвам! Познавам го от хиляда години…от много отдавна… от много млади. Бог да го прости! Нямам думи.” - сподели Богдана Карадочева.

"Нямам думи. Много съм тъжен. Това е изключително лоша вест за хората, като го познаваха. И не само за неговите слушатели, които са многобройни. Цяла България го обожаваше. В една слоя песен той изпя "Аз съм просто човек". Това не е вярно. Той беше голям човек с голямо сърце. Човек, който се раздаваше без остатък. Композитор, текстописец, прекрасен певец с неповторима бленда. Изключителен човек. Много съжалявам за случилото се." - сподели спомените си за Кирил Маричков композиторът Стефан Диомов.

"Благодаря ти за музиката, вдъхновението и големия пример", написа певицата Мария Илиева.

"С неописуема болка разбрах, че ни е напуснал Кирил Маричков. Един абсолютен диамант, който ни кара да настръхваме всеки път, когато чуем неговия глас, неговата музика." - каза в профила си във фейсбук Орлин Горанов.

"Авторитет, личност и абсолютна икона за всички възможни времена. Ех, друже.... Ще ни липсваш. Нека ти е леко там, сред памуковите облаци. Искрени съболезнования към неговите близки.

Мъчно ми е, когато героите ни изоставят! Дълбок поклон!" - пише още Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ganster
преди 1 час

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи