Издирват в огнения ад и сина на собственика на взривените складове

Жителите на Елин Пелин искат да помагат, чакат да ги повикат

Издирват в огнения ад и сина на собственика на взривените складове | StandartNews.com

И синът на собственика на складовете за фойерверки в Елин Пелин, които се взривиха преди 4 часа, е в неизвестност. По непотвърдена информация той е бил в избухналите помещения по време на инцидента, съобщи БНТ. 

Голям периметър е отцепен около горящите складове за пиротехника край Елин Пелин.

"Нямам информация. Издирваме колеги, които не знаем къде са", каза Емил Йорданов - служител във фирмата за пиротехника.

На място има доброволци, които са в готовност да помогнат за гасенето на пожара, но към момента гасителните дейности не са възможни, поради продължаващите гърмежи.

Жителите на гара Елин Пелин не искат да се евакуират от домовете си, въпреки призивите на властите. Те искат да помагат и са се събрали с работни дрехи и лопати, чакайки да ги повикат. 

Нямаме представа на какво се дължи пожарът в склада за фойерверки, съобщи за БТА Емил Йорданов от фирмата-собственик на гръмналите складове до Елин Пелин. До момента компанията няма подобни инциденти, допълни Йорданов.

"Енигма" ЕООД е създадена преди 30 години, централният офис с търговска част е на булевард „Рожен“ в София. Има и втори магазин до изхода на столицата при бул. „Ботевградско шосе“, както и още един магазин в Благоевград.

Фирмата предлага любителски фойерверки: няколко вида пиратки, римски свещи, димки и факли, сигнални ракети и др. Наред с това продава и професионални – пиробатерии, водопади, звездни кълба и сценична пиротехника. Предлага също да организира услуги като пиромюзикъли, огнени надписи в небето и др.

Производствената ѝ база е в Китай и снабдява почти всички големи търговски вериги в България. Изнася стоки в почти всички Балкански страни, Грузия, Словакия, Белгия и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай