Революция от гръдните хирурзи на болница ,Сърце и Мозък’

Специалистите по гръдна хирургия на болница ,Сърце и Мозък’  Бургас представиха опита си на Националния конгрес по хирургия

Революция от гръдните хирурзи на болница ,Сърце и Мозък’ | StandartNews.com

Националният конгрес по хирургия, който се проведе от 10-12 октомври в столицата, събра водещи хирурзи от цялата страна. Сред основните теми на конференцията бяха робот-асистираната и минимално-инвазивната хирургия, които привлякоха вниманието на специалисти и участници. Отделението по гръдна хирургия, ръководено от д-р Недялко Драгнев, изнесе два доклада, свързани с робот-асистираната хирургия и трахеалното стендиране.

Още  в първия ден на конгреса д-р Ивослав Иванов, хирург с интерес в минимално-инвазивните оперативни интервенции, представи резултати от работата на екипа на ,Сърце и Мозък Бургас при операции, проведени с помощта на роботизираната система да Винчи. Той акцентира върху предимствата на тези технологии, които включват по-висока прецизност, по-малки разрези и по-бързо възстановяване на пациентите. Според него, пациентите, подложени на роботизирани интервенции, имат значително по-нисък риск от постоперативни усложнения. Д-р Иванов впечатли аудиторията с конкретни случаи на успешни операции, включително в областта на онкохирургията, и подчерта важността на обучението и подготовката на хирурзите за работа с новите технологии.

Във втория ден на конференцията беше засегната темата за трахеалното стентиране при комплексни фистули при рак на хранопровода – жизнено необходима процедура при пациенти с локално авансирал крацином. Д-р Димо Митев, хирург със солиден опит при минимално-инвазивни оперативни интервенции, представи новите подходи и техники за стентиране на трахеята. Той акцентира върху значението на персонализирания подход, прилаган при избора на тип стент и техниката на поставяне. Д-р Митев коментира и новите материали и технологии, използвани при стентиране на дихателните пътища, чиито предимства са значителното намаляване на риска от миграция на стента и други усложнения. Специалистът представи и случаи на пациенти, получили значително облекчение след процедурата. Опитът на специалистите от високотехнологичния болничен комплекс потвърждава, че трахеалното стентиране подобрява качество на живот и дава възможност за продължаване на онкологичното лечение.

Всички участници в конгреса се обединиха, че чрез иновации и сътрудничество можем да постигнем значителен напредък в лечението на пациентите. С продължаващото развитие на технологии като робот-асистираната хирургия и напредъка в трахеалното стентиране, бъдещето на гръдната хирургия изглежда обещаващо.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай