МЦ "Афродита" с първа международна конференция за изкуствения интелект в инвитрото

Лектори бяха световно признати специалисти

МЦ "Афродита" с първа международна конференция за изкуствения интелект в инвитрото | StandartNews.com

* Поводът за форума бе 16 години от създаването на клиниката 
* МЦ "Афродита" е сред лидерите по живо родени деца от инвитро за последните 10 години в България 

Първата международна конференция с фокус върху изкуствения интелект при лечението на безплодие се състоя у нас на 1 октомври 2024 г. в хотел "София Балкан Палас". Престижният форум бе организиран от Медицински център "Афродита". На събитието присъстваха над 150 акушер-гинеколози от цяла България.

След конференцията се проведе гала вечеря с водещ Ники Кънчев и гост изпълнители Лора Караджова и Дичо. 

Нашата цел е да проведем международно събитие, където можем да се съберем, гинеколози и биолози заедно и да научим и изследваме процеса на изкуствения интелект (AI) и неговото въздействие върху човешката фертилност. Това е страхотна възможност за досег до невероятните научни изследвания и технологичния напредък, който се случва чрез AI в момента, да разберем как това ще повлияе или вече оказва влияние върху борбата с безплодието по целия свят, каза административният директор на МЦ "Афродита" г-жа Вили Пеева-Пападопулу. Тя поздрави всички гости и сподели: "Нашите лектори са международно признати специалисти. Д-р Анил Биричек и д-р Джулия Меникучи са водещи специалисти в AІ-сектора, а д-р Сашо Райков и Георги Дойчев са началници на инвитро отделите в нашия медицински център за последните 10 години".

В програмата бяха включени няколко вдъхновяващи аспекта за нови и предстоящи изследвания, ръководени от AI. Разбира се, имаше възможност за провеждане на интерактивни сесии с въпроси и отговори с онези, които са в челните редици на изследванията в областта на изкуствения интелект и плодовитостта, посочи още г-жа Вили Пеева-Пападопулу.

Срещата, организирана от МЦ "Афродита" направи оценка на текущото приложение и иновациите в AI и проучи случаите на употреба в реалния свят за това как компаниите инвестират в AI, като същевременно се ориентират към по-висока сигурност, работна сила и етични проблеми. 

Изкуственият интелект вече не е футуристична концепция, той прекроява индустриите и икономиките, трансформира работните места и повдига дълбоки въпроси за бъдещето на обществото. Какъв ще бъде прогресът на технологиите в следващите 5 години? Кой финансира сектора? Как фирмите могат да използват AI, за да стимулират иновациите, ефективността и растежа? Какви са икономическите последици от AI и как правителствата, фирмите и технологичните лидери могат да гарантират неговото отговорно развитие и внедряване, бяха въпросите, на които отговор търсиха участниците в международната конференция, организирана от  Медицински център "Афродита". Той е един от лидерите по успеваемост за последните 10 години.

Клиниката е най-големият регенеративен център на балканите и работи в тясно сътрудничество с най-големите лаборатории в САЩ, Великобритания, Франция, Италия и Испания.


 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай