Скандал в Лондон! Топ политик обвини запада за войната в Украйна

Веднага обвиниха Найджъл Фараж, че "повтаря подлото оправдание на Путин за бруталната инвазия в Украйна"

Скандал в Лондон! Топ политик обвини запада за войната в Украйна | StandartNews.com

Водачът на "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж заяви в интервю за Би Би Си, че Западът е "провокирал" нахлуването на Русия в Украйна чрез разширяване на Европейския съюз (ЕС) и военния съюз НАТО на изток.

Разбира се, войната е по вина на президента на Русия Владимир Путин, заяви още той, като добави, че разширяването на ЕС и НАТО му е дало "причина" да каже на руския народ, че "те отново идват за нас".

Фараж трябва да защити или преразгледа свои минали изявления, включително когато през 2014 г. е посочил руския президент Владимир Путин като световния лидер, на когото най-много се възхищава.

"Казах, че не го харесвам като човек, но му се възхищавам като политик, защото успя да поеме контрола върху управлението на Русия", каза Фараж.

След това той беше притиснат заради публикация в социалните медии през февруари 2022 г., когато той твърди, че руската инвазия в Украйна е "следствие от разширяването на ЕС и НАТО".

Фараж каза, че от 90-те години на миналия век твърди, че постоянното разширяване на изток на военния съюз НАТО и ЕС дава на президента Путин причина да воюва и да го оправдае пред сънародниците си.

В отговор на интервюто консервативният министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли каза, че Фараж "повтаря подлото оправдание на Путин за бруталната инвазия в Украйна".

Говорителят на Лейбъристката защита Джон Хийли каза, че коментарите на Фараж го правят "неподходящ за каквато и да е политическа длъжност в нашата страна, камо ли да ръководи сериозна партия в парламента".

Бившият генерален секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън също отговори на твърдението на Фараж, като го обвини в "повтаряне на линията на Кремъл" и "представяне на нови извинения за бруталната, непровокирана атака".

"Да кажем, че сме провокирали Русия, е все едно да кажем, че ако си купите аларма против взлом, по някакъв начин провокирате крадци", каза той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Людмил
преди 1 ден

Гаден Англосаксонски миризлив индиец Да горите в ада Гнусни Фъшаги Сатанисти

Откажи