Американски професор видя край на войната в Украйна с едно действие на САЩ

След това ще трябва да се решат още много проблеми, но краят на войната вече ще дойде

Американски професор видя край на войната в Украйна с едно действие на САЩ | StandartNews.com

Източник: Тъкър Карлсън

Украинската война може да бъде прекратена с един телефонен разговор между лидерите на Русия и САЩ, по време на който американският президент ще се откаже от идеята за по-нататъшно разширяване на НАТО. Това заявява американският икономист и директор на Центъра за устойчиво развитие към Колумбийския университет проф. Джефри Сакс в интервю за журналиста Тъкър Карлсън.

"Тръмп е абсолютно прав, когато казва, че тази война може да бъде прекратена за един ден. Това не е хубав риторичен похват. Войната ще приключи в момента, в който президентът на САЩ вдигне телефона, обади се на президента Владимир Путин и каже: Разширяването на НАТО беше лоша идея“, коментира Сакс, цитиран от руски медии.

„След това ще трябва да се решат още много проблеми, но краят на войната вече ще дойде“, добавя той.

Според експерта изявленията на американската администрация, че Украйна един ден ще стане част от НАТО, „гарантират, че войната ще продължи“.

Доналд Тръмп многократно обеща да разреши украинския конфликт още преди встъпването си в длъжност.

Той също така отбеляза, че ако спечели изборите, веднага ще се обърне лично към руския лидер Владимир Путин и действащия президент на Украйна Володимир Зеленски с призив за започване на преговори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Веселин
преди 2 седмици

Изявлението е вярно, НО... Какво следва ,ако САЩ прекратят войната по този начин? Така или иначе Америка остана далеч от конфликта и ще излезе от него с най-малки последствия. Продаде старите си оръжейни запаси и ги замени с новопроизведени. Бъдещите взаимоотношения с Русия няма да са от решаващо значение. Всички негативи остават за Европа. Освен това, се презарежда новата световна икономика, в която основни играчи ще са Китай и Русия заедно, подтискане и избивайки ръцете на останалия свят. Отказът от довежда нето на войната докрай ще е най-голямата грешка в историята на западната цивилизация, която ще повлияе на развитието на цялото човечество!

Откажи