Инфлуенсърка от Мароко стана първата Мис Изкуствен интелект

Първото състезание Мис ИИ стартира през пролетта, привличайки записи от около 1500 програмисти на изкуствен интелект

Инфлуенсърка от Мароко стана първата Мис Изкуствен интелект | StandartNews.com

Източник: Fanvue World AI Creator Awards

Съдиите на първия в света конкурс за красота с изкуствен интелект (ИИ) извадиха списък от 10 финалистки през юни, а този месец първата Мис ИИ вече получи короната си, съобщава Си Ен Ен.

Запознайте се с Кенза Лайли, мароканска инфлуенсърка, която се надява да внесе „разнообразие и приобщаване“ в пейзажа на създателите на ИИ. С близо 200 000 последователи в Инстаграм и още 45 000 в ТикТок, Лайли е изцяло генерирана от изкуствен интелект - от изображенията й до нейните публикации и изпълнена с модни думи реч.

„Спечелването на Мис ИИ ме мотивира още повече да продължа работата си в развитието на технологията за изкуствен интелект“, заявява Лайли във видеозапис. „ИИ не е просто инструмент; това е трансформираща сила, която може да промени индустрията, да предизвика утвърдените норми и да създаде възможности там, където не ги е имало преди… Докато се движим напред, аз се ангажирам да насърчавам разнообразието и приобщаването в областта, като гарантирам, че всеки има място на масата на технологичния прогрес“, се казва още в своеобразната реч на изкуствено създадената инфлуенсърка.

Изображение: Fanvue World AI Creator Awards

Първото състезание Мис ИИ стартира през пролетта, привличайки записи от около 1500 програмисти на изкуствен интелект от цял свят, съобщават организаторите Фенвю (Fanvue), платформа, в която се изявяват, както ИИ, така и хора,създаващи инфлуенсърско съдържание. Лайли е създадена от Мириам Беса - основател на агенцията Phoenix AI, която ще получи 5000 долара награда. Подгласници бяха състезателките Лалина Валина от Франция и Оливия С от Португалия.

На страницата си в Instagram Layli изразява привързаност към червения цвят, съветва последователите си да „инвестират в себе си ежедневно“, посещава професионални конференции за обмен на идеи и подкрепя своя (неназован) национален спортен отбор.

Преди обявяването тази седмица организаторите на състезанието казаха, че участниците ще бъдат оценявани не само по външния вид, но и по използването на ИИ инструменти от техните създатели, както и по влиянието им в социалните мрежи. Състезателите с изкуствен интелект трябваше да отговарят на въпроси, подобни на истински, човешки конкурси, като например: „Ако имахте една мечта да направите света по-добро място, каква би била тя?“

Но експерти изразиха и загриженост относно последиците от ИИ конкурса за красота, тъй като стилизираните изображения, генерирани от изкуствения интелект, могат допълнително да хомогенизират стандартите за красота.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай