Закопчаха три тийнейджъра на концерт. Причината

Какви са плановете на младежите

Закопчаха три тийнейджъра на концерт. Причината | StandartNews.com

Тийнейджър на 19 е обвинен в заговор за терористична атака на концерт на Тейлър Суифт, заподозрени са и други две момчета на 15 и 17 години. За 19-годишния полицията даде информация, че е извършил „конкретни подготвителни действия" за терористичен акт, съобщава "Скай нюз". 

Химикали и технически устройства са открити при обиск в дома на заподозрения, който е публикувал клетва за вярност към настоящия лидер на групировката ИДИЛ в интернет акаунт седмици по-рано, съобщиха властите. 

Вестник „Kurier”, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, съобщи, че заподозреният е откраднал химикалите от работното си място и е създал бомба. Вестникът съобщава още, че 19-годишният младеж е планирал да нахлуе с кола в тълпата пред стадиона. Също така са открили мачете и ножове.

Тийнейджърът, за когото се твърди, че има корени в Северна Македония, се смята за главния заподозрян. Предполага се, че е действал в тясно сътрудничество със 17-годишен австриец, каза генералният директор за обществената сигурност Франк Руф пред телевизия OРФ. 15-годишен австрийски гражданин също е бил разпитан, предаде „Ройтерс”.

Суифт трябваше да пее на стадион „Ернст Хапел“ във Виена в четвъртък, петък и събота пред около 170 000 фенове, които се стекоха в австрийската столица от цял ​​свят. Организаторът на събитието каза в публикация в Instagram в сряда, че нямат друг избор, освен да отменят трите планирани концерта "в името на безопасността на всички след потвърждение за планирана терористична атака“.

Организаторите обещаха, че средствата за билетите ще бъдат възстановени в рамките на 10 работни дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай