Тръмп с неочакван ход. Отива в най-нашумелия подкаст

The Joe Rogan Experiencе има 14,5 милиона последователи само в Спотифай

Тръмп с неочакван ход. Отива в най-нашумелия подкаст | StandartNews.com

Източник: Ю Ес Ей Тудей

Доналд Тръмп в петък ще даде интервю за популярния водещ на подкаст Джо Роугън, който се радва на десетки милиони слушатели, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на екипа на кандидат-президента.

Тръмп ще пътува до Остин, щата Тексас, където се намира студиото на Роугън.

През август Тръмп разкритикува Роугън в платформата си Трут Соушъл (Truth Social), след като известният водещ похвали тогавашния независим кандидат Робърт Кенеди-младши, който малко след това се оттегли от предизборната надпревара и заяви подкрепата си за бившия президент.

Опонентът на Тръмп на президентските изборите на 5 ноември, кандидатът на Демократическата партия за президент Камала Харис, също обмисля да даде интервю в подкаста на Джо Роугън, за да се опита да получи по-широка подкрепа от мъжете гласоподаватели.

Аудио стрийминг платформата Спотифай (Spotify) заяви през март, че подкастът The Joe Rogan Experiencе има 14,5 милиона последователи. Това е почти три пъти повече от втората по популярност програма в платформата. Освен това Роугън има над 19 милиона последователи в Инстаграм и 17 милиона в ЮТюб (YouTube).

Проучване на ЮГав (YouGov) от миналата година установи, че 81% от слушателите на подкаста на Роугън са мъже, а 56% от тях са на възраст под 35 години - демографска група, която е склонна да подкрепи Тръмп пред Харис, отбелязва Ройтерс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай