Шолц вцепени Украйна! Страховито предупреждение

Ситуацията е очевидна, заяви канцлерът на Германия

Шолц вцепени Украйна! Страховито предупреждение | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Канцлерът на Германия Олаф Шолц предупреди в реч пред Бундестага, че "Украйна няма да оцелее като държава, ако предложеният от руския президент Владимир Путин мирен план бъде изпълнен", съобщава германският вестник "BILD".

От редакцията припомнят, че по-рано Путин предложи Украйна да се откаже от четирите региона, присъединени към Русия, за да сложи край на войната. Според изчисленията на "BILD" това би означавало предаване на 26 000 квадратни километра без бой, което се равнява на територията на цяла държава.

"Ситуацията е очевидна - Путин все още продължава да разчита на война и превъоръжаване. Никой не може да си затвори очите за това. И това е най-ясно отразено в предполагаемото му предложение за прекратяване на огъня. Дори не може да се определи с тези думи. Но си струва да се погледне какво съдържа. Не само да се прекрати огънят, но и да се откажат от територии, които руските войски все още дори не са окупирали незаконно. От Украйна също се изисква да се демилитаризира и да откаже бъдеща военна помощ", заяви Шолц, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Niki
преди 1 ден

Наште депутитки цял ден мислиха за усраина повече,а не за България.И тоя така.Жалки създания.

Откажи