Шок! Огромна държава в Близкия изток се разпада на три части

При определени условия, свързани с войната в региона

Шок! Огромна държава в Близкия изток се разпада на три части | StandartNews.com

Експерт по обстановката в Близкия изток направи много интересна прогноза.

Ако Хизбула загуби своята мощ и вече не може да поддържа Башар Асад, е много вероятно Сирия да се разпадне на три части.

"Публична тайна е, че Башар Асад запази своята власт благодарение на войниците на Хизбула. И всъщност благодарение на подкрепите на две държави. От една страна на Иран и от друга страна на Русия.

Но Башар Асад не разполага със собствена войска, която да е силна, напротив, сирийската армия, общоизвестна истина е, че е много слаба. Освен това Сирия е практически разделена на три..

В момента Башар Асад не дава и дума да се издума за отделяне на някакви територии от нея, но ако Хизбула загуби своята мощ и не може да подържа вече Башар Асад, е много вероятно Сирия да се разпадне на тези въпросни три части. Едната е северо-източната част, където се намират кюрдите. Те управляват абсолютно автономно, но са сключили тактическо примирие с Башар Асад и не се нападат взаимно.

Другата част е на северозапад, където са 3 милиона сунити, които не признават властта на Башар Асад и са бунтовници.

За съжаление след тях има крайно радикални бунтовнически организации, но там Турция има много голямо влияние."

Това коментира доц. Майер в ефира на БНТ.

Хасан Насрала се е славел като убиец на сирийските сунити, водейки въоръжените отряди на Хизбула на територията на Сирия след избухването на гражданската война през 2011 година в Сирия е се славел с жестокостта на своите отряди, които просто поголовно са минавали през сунитското население.

"И всяко изстрелване на залпове с ракети в този период би бил фатален и би бил довел до човешки жертви. Което означава, че те в някаква степен са се съобразили и те показват, че не искат човешки жертви", подчерта експертът по Близкия изток.

Според думите ѝ отговорът на Иран показва, че Техеран много трудно понася загубите на своите проксита.

И петте проксита, които Иран поддържа материално, логистично и с изпращане и на духовни учители и на командоси, които да ги обучават в терористични действия, са от шиитската деноминация. Шиитската деноминация е около 10-15% от цялото мюсюлманско население на света, което е над 2 милиарда.

И трябва да уважаваме хората за техните вярвания, стига да не вредят на останалите.", допълни Майер.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Dorian
преди 1 час

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може--- https://come.ac/manx

Откажи