САЩ с ново решение за прекратяване на войната в Газа

Джо Байдън представи план за примирие

САЩ с ново решение  за прекратяване на войната в Газа | StandartNews.com

В съвместно изявление на Египет, Катар и САЩ се казва, че Съединените щати са представили днес предложение за прекратяване на огъня в Газа, в което се отстраняват оставащите различия в позициите по начин, който позволява бързото прилагане на споразумението и е в съответствие с принципите, изложени от президента Джо Байдън на 31 май, предаде Ройтерс.

Изявлението бе публикувано, след като преговарящите се срещнаха в Доха вчера и днес за поредния кръг от разговори за прекратяване на огъня.

Посредниците от месеци се опитват да постигнат споразумение за спиране на огъня след повече от 10 месеца кървава война между Израел и "Хамас", заедно с освобождаването на заложниците, отвлечени от палестинското ислямистко движение по време на безпрецедентната му атака на израелска територия на 7 октомври.

В края на май президентът на САЩ Джо Байдън представи план за шестседмично примирие, придружено от изтегляне на Израел от гъсто населените райони на Газа и освобождаване на заложниците в замяна на палестински затворници, държани от Израел, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Лупер
преди 1 месец

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи