Руски ястреб се закани! Иска ядрен удар

Той е много близък до президента Путин

Руски ястреб се закани! Иска ядрен удар | StandartNews.com

Приближен на Путин с крайни възгледи допълнително вдигна напрежението между Русия и САЩ.

Русия трябва ясно да представи готовността си да използва ядрено оръжие срещу страните, които „подкрепят агресията на НАТО в Украйна“, смята влиятелният и смятан за ястреб руски експерт по външна политика Сергей Караганов, който настоява президентът Владимир Путин да приеме по-настъпателна ядрена позиция по отношение на Запада, предаде Ройтерс, цитира БТА.

Караганов заяви в интервю за вестник „Комерсант“, че Москва трябва да нанесе ограничен ядрен удар по страна членка на НАТО, без да предизвика пълномащабна ядрена война. Според него САЩ лъжат, твърдейки, че гарантират ядрена защита на съюзниците си.

Според Караганов основната цел на руската ядрена доктрина трябва да бъде „всичките настоящи и бъдещи врагове да са убедени, че Русия е готова да използва ядрено оръжие“.

„Време е да обявим, че имаме правото да отговорим с ядрен удар на всякакви масирани удари по наша територия.

Това се прилага и за всякакво заемане на нашата територия“, заяви той в коментара си, публикуван седмици, след като Въоръжените сили на Украйна завзеха част от руската Курска област, откъдето руските сили все още се опитват да ги изтласкат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Тодор
преди 4 дни

Трета световна воина

Откажи
Тодор
преди 4 дни

Трета световна воина

Откажи