Пожар в парламента на съседна държава! Подпалвачът избяга

Полицията в момента се опитва да идентифицира мъжа, за когото се смята, че е напуснал сградата

Пожар в парламента на съседна държава! Подпалвачът избяга | StandartNews.com

Пламъци избухнаха в двореца на парламента в Букурещ във вторник, след като човек хвърли бензин в зоната за достъп на посетители. Спасителни екипи евакуираха около 300 души от сградата, докато пожарникарите потушиха огъня, съобщи Romania-insider, цитиран от News.bg.

Служителка в двореца получи пристъп на паника, след като е била напръскана с гориво, и й е била оказана медицинска помощ. Съобщава се, че тя е работила в магазина за сувенири на приземния етаж, където е започнал пожарът.

Няма други пострадали, а полицията в момента се опитва да идентифицира мъжа, за когото се смята, че е напуснал сградата.

Все още не е ясно как заподозреният е успял да влезе в сградата със запалителното вещество. Единият пост на охраната е вътре в сградата, но според първоначалната информация, цитирана от Евронюз Румъния, мъжът е успял да запали този пожар, преди да стигне до него.

Полицията в Букурещ каза в изявление, че "от първите разследвания е установено, че след спонтанен конфликт мъж, посетител, предполагаемо е хвърлил запалимо вещество" в двореца на парламента.

Инспекторатът за извънредни ситуации заяви в прессъобщение, че са се намесили, за да потушат пожар в зала "Константин Брънкуши" на двореца. "Пожарът е възникнал в стая за посетители, на площ от 30 кв.м. Изгорели са текстил и канцеларски вещи. В резултат на инцидента няма пострадали", се уточнява в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай