Покушителят на Фицо проговори в скандално видео

Той е дал първите си обяснения за престъплението

Покушителят на Фицо проговори в скандално видео | StandartNews.com

Покушителят на Фицо проговори в скандало видео. Авторът на опита за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо е Юрай Синтула, 71-годишен мъж, според словашки медии. Той е дал първите си обяснения за престъплението, съобщава сайтът на словашката телевизия ТА3.

В социалните мрежи се разпространява видео на Синтула във фоайето на сграда, той изглежда е ударен в лицето, видимо развълнуван, ръцете му са вързани на гърба, седнал е на стол и казва: „Не съм съгласен с неговата и политиката на правителството!“.

Словакия изтръпна. Нови подробности за премиера Фицо

Един мъж пита: "И затова решихте да действате?" Юрай Синтула отговаря: „Той ликвидира медиите, RTVS (обществената телевизия, бел. ред.) беше атакувана, пресата беше унищожена.

Защо Мазак е освободен от поста си (Ян Мазак, бивш председател на Съдебния съвет, освободен от Фицо, бел.ред.)?". Телевизия ТА3 съобщава, че записът е автентичен и е направен в коридорите на полицейския участък, където Синтула беше отведен след ареста му, непосредствено преди разпита.

От краткия заснет диалог изглежда, че мъжът е решил преди месец да нападне премиера. Синът на Синтула потвърди краткото изявление на мъжа:

„Нека кажа следното: той (бащата) не е гласувал за него (за Фицо по време на парламентарните избори)“, каза мъжът, попитан от новинарския сайт Aktuality дали баща му е мразел премиера. Той добави, че Юрай Синтула никога не е споменавал намерението си да убива политик.

Междувременно словашки медии писаха, че за успешния опит за убийство са виновни служителите по сигурността на Фицо.

Експерти, коментирайки инцидента, казаха, че личната охрана на премиера е била "пълно фиаско". Те смятат, че инцидентът е можел да бъде избегнат, ако са действали професионално по стандартната процедура.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 4 месеца

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи