Отмъщението на Путин. Руска операция в Курск

Опитва се да си върне позициите

Отмъщението на Путин. Руска операция в Курск | StandartNews.com

Владимир Путин започна операция "Отмъщение". Това се случва дни след като руският президент обеща "достоен отговор" на украинското нахлуване в Курска област.

В отговор руските военни кореспонденти започнаха да разпространяват видеоклипове и снимки, показващи унищожена украинска военна техника и убити войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), пише германското издание Bild.

Според Юлиан Рьопке, експерт по анализ на данни с отворен код, Украйна използва 200-300 военни превозни средства и няколко хиляди войници в района на Курск. Руските сили са успели да обезвредят около 30-40 украински превозни средства, което е около 10% от техниката.

Отмъщението все още не е донесло на Русия значителен успех. През последните няколко дни украинските войски допълнително разшириха присъствието си в Курска област, като от 14 август насам са превзели поне четири населени места.

По данни на руското Министерство на отбраната руските сили са успели да отвоюват само едно село. Рьопке добавя, че Русия продължава да придвижва подкрепления към Курск, като вкарва войници дори от отдалечени региони като Калининград, Мурманск и Грозни. Така операция "Отмъщение" едва започва.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
14 Коментара
Смяххххх
преди 4 седмици

Операция водка блляд.

Откажи
Рускиня
преди 4 седмици

Болни амбиции на луд човек.

Откажи
Коко
преди 4 седмици

Рускиня с такъв български няма. Явно си многоезикова труженичка от магистралата.

Откажи
Коко
преди 4 седмици

Рускиня с такъв български няма. Явно си многоезикова труженичка от магистралата.

Откажи
Коко
преди 4 седмици

Рускиня с такъв български няма. Явно си многоезикова труженичка от магистралата.

Откажи
нжшкгэж
преди 4 седмици

За всеки нормално мислещ човек е кристално ясно че всички украински нацисти влезли на територията на Русия ще излязат от там или като размяна на военнопленници ако има такава или опаковани друг Изход няма обречена кауза на безмозъчника зеленски преди се чудех как цял един народ е повярвал на Хитлер но вече не се чудя Явно човекът по природа е тъп и лесно може да му бъде промит мозъка нагледен пример украинците които се бият за интересите на САЩ и българите които отричат тотално и вече не си спомнят за постиженията на социализма загрявайки същите някои екземпляри станаха лесно милионери и другия момент колко лесно им промиха мозъците евроатлантическите джендъри и застанаха на страната на украинските нацисти без никой да постави пред медиите въпроса за масовото избиване на руски дечица и цивилни в Донбас 2014 година и не спазването на минските споразумения по Примера на Хитлер който не спази пакта за не нападение със СССР

Откажи
мечо
преди 4 седмици

А ти мръсен Путинофил си роден с промит мозък и такъв ще си умреш.

Откажи
мечо
преди 4 седмици

Абе ти с това дълго писание в кой век живееш. Я изброй страните със комунизъм и социализъм кои са: Северна Корея на Ким Чен Ир, Венецуела на Мадуро, Русия на Путин, Беларус, Китай, Монголия. В изброените държави да живееят някои от децата ти и внуците. Надали. Обзалагам се че всички учат и ако може остават да живеят в: САЩ, Великобритания, Германия, Нидерландия и никой по на Изток. А дядо им тук си живее със спомните за социализма кога мекиците стрували по 5 стотнки.

Откажи
Роко
преди 4 седмици

Червен соц.кукундел.

Откажи
Роко
преди 4 седмици

Ще повторя- нжшк е стар червен соц.кукундел.

Откажи
Yoyo
преди 4 седмици

Къде го видя тоя комунизъм ти пък в Русия

Откажи
все едно
преди 4 седмици

- в Русия не е социализъм; - в Русия управляват олигарсите, така както в САЩ управяват лобитата на едрия бизнес; - когато баничките бяха стотинки България беше от най-бедните държави в соц. лагера, сега е от най-бедните в ЕС; - след Втората световна, САЩ и Русия непрекъснато воюват / Виетам, Корея, Камбоджа, Афганистан, Иран, Ирак, Сирия, Украйна /; - страданията са за народа в държата в която си мерят силите; - можем да се делим на комунисти, на демократи, на фили, на фоби и на какви ли още не, но страдаме заради амбициите на шепа хора.

Откажи
Путин
преди 3 седмици

хапна голям Курск!

Откажи