Обрат! Дясната ръка на Ружа Игнатова с неочакван ход

Уилям Морро признава, че е изпирал парите на криптокралицата

Обрат! Дясната ръка на Ружа Игнатова с неочакван ход | StandartNews.com

Нова фигура от OneCoin се предаде на американските власти. Уилям Морро признава, че е изпирал парите на Ружа Игнатова. На 1 август се очаква съдът на Южния окръг на Ню Йорк да произнесе присъдата си. Това видя "България Днес" в сайта на правовата институция.

Братът на Ружа Игнатова проговори за ареста и живота след затвора

Служители от Министерството на правосъдието на Съединените щати арестуваха и обвиниха Уилям Морро, след като той сам се предаде на властите. Той е погнат за банкова измама във връзка с криптосхемата OneCoin. Докладите на разследващите предполагат, че Морро ще е последното лице, което ще бъде обвинено във връзка с криптосхемата OneCoin. Има данни, че Морро е бил изключително близък с Гилбърт Армента, гаджето на основателя на OneCoin Ружа Игнатова, който в момента е в затвора.

Според документи от 23 април в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк Морро е отговорен за прехвърлянето на 35 милиона долара средства, свързани с OneCoin, от банкови сметки в Китай към такава в Хонконг през 2016 г. Обвинението твърди, че Морро е преместил и над 6 милиона долара от сметка в Хонконг към сметка в САЩ, която той контролира като част от измамната схема.

Бомба от Сарафов и посланика на САЩ за Ружа Игнатова

След като човекът на криптокралицата призна вината си, беше освободен с подписка до изслушването на присъдата, което е насрочено за 1 август. Малко преди да бъде пуснат, служители на Министерството на правосъдието на Съединените американски щати издадоха заповед за конфискация, свързана с незаконните активи в случая OneCoin, които са притежание именно на Уилям Морро. Измамника го грозят 30 години решетки, но се очаква съдът да бъде благосклонен към "баджанака" на криптокралицата, защото все пак се предаде сам и призна вината си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай