Нови подробности за атентата срещу Фицо. Словакия на нокти (ВИДЕО)

Президентът на Словакия остро осъди нападението

Нови подробности за състоянието на простреляния премиер на Словакия Роберт Фицо. То се оценява като тежко. Министър-председателят е ранен в корема, ръката и гърдите, съобщава Plus SK.

ВИЖ ОЩЕ: Атентат! Простреляха словашкия премиер. Спешно закаран в болница

По информация на сайта Фицо ще бъде опериран.

„Състоянието на Фицо е много тежко, в момента той е се транспортира с хеликоптер към болница в Банска Бистрица“, пише изданието, което уточнява, че за щастие няма опасност за живота на премиера.

Както "Стандарт" вече съобщи, Роберт Фицо бе прострелян след заседание на правителството.

Нападателят, който е стрелял няколко пъти, е задържан от полицията.

Според журналисти, присъствали на мястото, са били чути няколко изстрела. По непотвърдена информация, мъж от тълпата е извикал "Робърт, ела тук", след което е започнала стрелбата.

Инцидентът е станал в град Хандлова, разположен на около 150 километра североизточно от столицата Братислава. Фицо е бил прострелян пред местния Дом на културата, където е отивал за среща със свои поддръжници. 

Президентът на Словакия Зузана Чапутова остро осъди атаката. Тя нарече нападението „брутално и безразсъдно". „Шокирана съм. Пожелавам на Роберт Фицо всички сили в този критичен момент, за да се възстанови", написа тя в публикация във фейсбук профила си.

Правителството на България остро осъди атентата срещу Роберт Фицо. Министрите излязоха с позиция, публикувана в "Екс".

"Категорично осъждаме нападението срещу Роберт Фицо! Пожелаваме му скорошно възстановяване, а на семейството му - сила и кураж", гласи публикацията.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай