Напрежение. Кремъл заплаши Европа

Говори Дмитрий Песков

Напрежение. Кремъл заплаши Европа | StandartNews.com

Европейските потребители ще се сблъскат с по-високи цени на газа, ако договорът за транзит на руско синьо гориво през Украйна не бъде удължен, след като изтече на 31 декември. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

Отказът на Украйна да поднови договора "ще нанесе сериозни щети на интересите на европейските потребители", добави Песков, предаде БТА.

Според него заради това решение Европа ще трябва да плаща "много повече" за газ, което ще направи индустрията на европейските страни по-малко конкурентоспособна.

Многократно украински представители са твърдели, че Киев няма планове да поднови договора за транзит на газ с Русия. Вчера президентът Володимир Зеленски потвърди, че Украйна няма да продължи споразумението за транзит на руски газ, но е готова да разгледа исканията на европейски компании.

Съгласно договора, който изтича в края на настоящата година, тръбопроводът от съветско време Уренгой-Помари-Ужгород пренася газ от Западен Сибир до град Суджа, Курска област. Оттам газът продължава пътя си през Украйна към Словакия. В Словакия тръбата се разделя - едно направление поема към Чехия, а друго - към Австрия. Основните клиенти на този руски газ са Унгария, Словакия и Австрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
Evgeni
преди 2 седмици

Честито на Европа

Откажи
Щурчо
преди 2 седмици

Глупости поредните кремълски дивотии.По скоро нема да има денги за война.

Откажи
Светла
преди 2 седмици

Името говори. Махам "чо" и ми е ясно какъв сте. Русия ще победи.

Откажи
Стоян Колев
преди 2 седмици

Четейки твоите простотии разбирам, че напълно основателно си се назовал Щурчо! Кремъл го "боли фара" в случая, ама тъпите западняци хептен ще го закъсат. За Бандерия да не говорим - тя е в разпад и пред капитулация. Слава кокаине!

Откажи
Херо
преди 2 седмици

Не е нормално милионерите да бягат от Украйна в България, а бедните да се бият. Купиха имоти в начй- красивите морски курорти, живо си живеят, смях, радост, а бедняците без домове, живеят по улиците. Предатели!

Откажи
Д.ИВАНОВА
преди 2 седмици

РУСИЯ СИ ИМА ОТ ВСИЧКО ПО МНОГО И НАЙ-ДОБРОТО,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПАЗАРИ.ДА НЕ СИ МИСЛЯТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ НИСКО НАВЕДЕНИ ПОЛИТИЦИ С"ЦЕННОСТИ"И ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ,ЧЕ РУСИЯ НЯМА КЛИЕНТИ.ЕВРОПА ЩЕ ГО ЗАКЪСА

Откажи
Дени
преди 2 седмици

Сега като застане Тръмп начело на САЩ, ще оправи всичките бакии по веригата: Русия-Украйна-Европейски съюз.. Гласувайте за Доналд!!

Откажи
Иванов
преди 1 седмица

Какво като има всичко русия бе копейки тъпи затова ли проси в Азия оръжия и технологии щото са мн.добре плашиха хората че зимата Европа ще настъпи апокалипсис и нищо от това не става все същите комунистически заплахи без грам покритие но скоро Украйна яко ще ги раздруса с новия дрон ракета палянка

Откажи