Мицкоски с пореден залп по България

Изявлението му дойде по време на 20-ата Европейска среща на върха в Залцбург

Мицкоски с пореден залп по България | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

„Трябва да включим в преамбюла на нашата конституция незначителното българско малцинство. И ние говорим за няколкостотин наши граждани, а не няколкостотин хиляди. Говорим за около 800-900 граждани на моята страна, които определят себе си като част от българската общност“.

Това заяви премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски.

Изявлението му дойде по време на 20-ата Европейска среща на върха в Залцбург, посветена на бъдещето и реформите на Европейския съюз, предаде БГНЕС.

„Преамбюлът на нашата конституция има описателен характер и посочва, че това е страната на тази и тази нация. Някой от международната общност би казал, че това е рутинна работа, която трябва да свършим, за да продължим напред. Щеше да е толкова просто, ако това беше първото подобно искане (за промяна на конституцията – бел.ред.), но то е десетото по ред“, добави Мицкоски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
С И С
преди 6 часа

Ей !!!Този македонски ЦЪРВУЛ е много нагъл.По добре да си останат в БУТАФОРНАТА държавица.

Откажи
Dinko
преди 6 часа

Крайно време е да работим за спиране на европейските средства за Северна Македония, те са пред фалит и разчитат на наглия Орбан, предстоящият фалит е неизбежен и същевременно полезен за изтрезняването на тези сръбски подлоги!!!!!!!!

Откажи
Непознат
преди 5 часа

И за какво им е на Македония в ЕС.България е от 2007 год.в ЕС,и станахме не бедни,а обидно безпарични и мизерни,не им трябва ЕС.

Откажи
Бай Иван
преди 5 часа

Тоя орева орталъка.Само ходи по държавите,и реве ли реве. За какъв грездел е заревал.Или както е казала една.Какъвто и да е.

Откажи
Колио
преди 5 часа

Всичко е толкова просто - въвеждаме визи; - побликува се списък с всички северно ......., които имат български паспорти и причините поради които да ги получили; - и пълно игнориране на СМ като държава, докато не им дойде акъла в главата! Абе що е маке се е юнак, а що е юнак се е ........! -

Откажи