Лондон готви спецакция срещу авторите на безредиците на Острова

Заседанието на комитета "Кобра" ще се проведе след шести ден с все по-голямо насилие

Лондон готви спецакция срещу авторите на безредиците на Острова | StandartNews.com

Заседание на комитета за извънредни ситуации "Кобра" ще се проведе днес в Лондон във връзка с безредиците, които продължават в редица градове на Великобритания, съобщава БНР.

Над 150 души са арестувани след изпълнените с насилие безредици във страната през почивните дни. Полицията трябваше да се справи със ситуации в градовете Тамуърт, Мидълзбро, Болтън, Хъл и др.

В изявление към нацията в неделя премиерът Киър Стармър осъди атаката срещу хотел в Родъръм, известен с това, че дава подслон на хора, търсещи убежище. След него нападение имаше и срещу хотел с подобни функции в град Тамуърт. Стармър обеща участниците в насилието да се изправят срещу "пълната сила на закона".

Заседанието на комитета "Кобра" ще се проведе след шести ден с все по-голямо насилие. Инцидентите започнаха след убийствата на три момичета в град Саутпорт, след които беше разпространена невярна информация, че извършителят е радикализиран мюсюлмански мигрант.

Министерството на вътрешните работи предложи в неделя по-голяма защита на джамиите в страната. Премиерът Стармър подчерта, че мюсюлманските общности, както и останалите малцинства имат право на безопасност и не трябва да бъдат обект на расистка реторика, жестоко насилие и атаки, организирани от хора с крайнодесни с убеждения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай