Кремъл скочи! Лавров с тежко предупреждение

Какво каза на САЩ външният министър на Русия

Кремъл скочи! Лавров с тежко предупреждение | StandartNews.com

Кремъл отправи отново сериозно предупреждение към Европа и САЩ.

Третата световна война няма да се ограничи до Европа. За това предупреди Русия в поредната си закана срещу Запада, ако бъде позволено на Украйна да удари дълбоко Русия със западни ракети.

Западът се стреми да ескалира войната в Украйна и си създава проблеми, като разглежда молбите на Украйна за разхлабване на ограниченията върху използването на оръжия, доставяни от чужбина.

Украйна нападна руския западен регион Курск на 6 август и си отряза част от територия в най-голямата чуждестранна атака срещу Русия след Втората световна война. Президентът Владимир Путин обяви, че ще има достоен отговор от Русия на атаката.

Сергей Лавров, министър на външните работи на Путин повече от 20 години, посочи, че Западът се стреми да ескалира войната в Украйна и си създава проблеми, като разглежда молбите на Украйна за разхлабване на ограниченията върху използването на оръжия, доставяни от чужбина.

"Сега още веднъж потвърждаваме, че да си играеш с огъня - а те са като малки деца, които си играят с кибрит - е много опасно нещо за възрастните чичовци и лели, на които е поверено ядрено оръжие в една или друга западна страна", отбеляза Лавров пред репортери в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай