Кошмар за Байдън! Невиждана атака

Какво се случва около президента на САЩ

Кошмар за Байдън! Невиждана атака | StandartNews.com

Източник: Ройтерс

Напрежението около президента на САЩ се увеличава.

Броят на конгресмените от Демократическата партия, които апелират настоящият президент на САЩ Джо Байдън да се оттегли от надпреварата за втори мандат в Белия дом, се е увеличил на десет. Това съобщиха авторитетните издания „Ню Йорк Таймс“ и „Уолстрийт Джърнъл“.

След слабото си представяне в дебата срещу Доналд Тръмп на 27 юни, сред много демократи се надигнаха гласове, призоваващи 81-годишният държавен глава да се оттегли от президентската кампанията, въпреки че самият Байдън нееднократно заяви, че няма такова намерение. В скорошни свои изказвания той подчерта, че не само няма да се оттегли, но и „ще спечели втори мандат и ще докаже на всички, че е способен да води Америка“.

На среща между високопоставени фигури от Демократическата партия в Камарата на представителите някои от тях са изразили мнението си, че Байдън трябва да се откаже от кандидатурата си. Демократите, които подкрепят това предложение, вече са десет, посочва в-к „Уолстрийт Джърнъл“, позовавайки се на източници, които са присъствали на въпросната среща.

Сред демократите, които смятат, че Байдън трябва да се оттегли от надпреварата, са Джери Надлър и Джо Морели – конгресмени от Ню Йорк; както още Адам Смит от Вашингтон, Джим Хаймс от Кънектикът, Марк Такано от Калифорния и др.

В същото време обаче желаещите оттеглянето на номинацията на Джо Байдън нямат име, което да предложат за евентуален негов заместник.

Очаква се във вторник сутринта представители на Демократическата партия в Камарата на представителите да се съберат и да обсъдят бъдещето на Байдън.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай