Ключова новина от НАТО! Остават ли с Украйна

Имат ли значение президентските избори в САЩ

Ключова новина от НАТО! Остават ли с Украйна | StandartNews.com

Много важна геополитическа новина ве съобщена от НАТО.

Вашингтон ще остане солиден съюзник в НАТО независимо от резултата от президентските избори в САЩ.

Това заяви настоящият генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг за „Франс прес”. Думите му са няколко часа преди първите кандидат-президентски дебати между демократа Джо Байдън и републиканеца Доналд Тръмп.

"Очаквам САЩ да останат солиден съюзник, какъвто и да е резултатът от американските избори, защото е в интерес на САЩ да останат солиден съюзник, тъй като това касае тяхната сигурност", каза Столтенберг.   

Що се отнася до критиките на Тръмп към Алианса, Столтенберг заяви, че те не са насочени към НАТО, а към онези съюзници от Пакта, които не са плащали достатъчно за тяхната отбрана.

Столтенберг добави, че тази ситуация сега се е променила и вече 23 от 32 страни членки отделят най-малко 2 процента от своя БВП за военни разходи. "Ние сме в една по-добра позиция, за да покажем, че САЩ не носят сами бремето на отбраната", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
иван
преди 2 дни

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи