Киев с мощна закана към Кремъл! Решението

Ще има сериозен контраудар от страна на украинците

Киев с мощна закана към Кремъл! Решението | StandartNews.com

Готви се нов сериозен контраудар на украинските сили към Русия.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила тази нощ около 20 ракети, насочени към Киев, като при атаката са ранени двама души, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес, цитира Нова тв и Вести.

Украинските сили са унищожили 22 от 35 ракети и 20 от 23 дрона, изстреляни от Русия, съобщиха украинските военновъздушни сили, цитирани от Ройтерс. Те съобщиха в Telegram, че са унищожили 9 балистични ракети и 13 крилати ракети в Киевска, Харковска, Днепропетровска, Полтавска, Николаевска и Запорожска област.

В град Суми, в североизточната част на страната, център за социална и психологическа помощ за деца и сиропиталище снощи са били поразени от руска ракета, при което са пострадали 13 души, включително четирима непълнолетни, съобщи кметът на града Олександър Лисенко в Telegram.

„Руските сили извършиха нов ракетен удар по Киев. Той съчетаваше използване на крилати ракети и балистични ракети“, съобщи в Telegram военната администрация на украинската столица.

В Telegram кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че двама души са били ранени и че четири автомобила са се запалили след падане на отломки. 

В други два квартала на украинската столица пожар, избухнал в котелно помещение бързо е бил потушен, а друг пожар е засегнал предприятие, съобщи кметът.

„Ще реагираме на всичко. Врагът ще го усети“, коментира началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
гого
преди 1 месец

те ако готвеха реално нещо нямаше фа бият тъпана, каквото направиха беше това в Курск и толкова То войска няма свободна.

Откажи