Кърваво нападение в Германия! Поне трима са загинали

Спасителната служба се бори за живота на девет души

Кърваво нападение в Германия! Поне трима са загинали | StandartNews.com

Източник: Солингер Тагеблат

Неизвестен мъж нападна с нож минувачи на градския фестивал в германския град Солинген, съобщи БТА, позовавайки се на вестник "Билд", като според информацията има най-малко трима загинали и няколко тежко ранени.

Според свидетелски показания извършителят, който изглеждал като арабин, избягал от местопрестъплението.

Полицията е предприела широкомащабни действия за издирването му. Градският празник беше отменен и полицейски хеликоптер кръжеше над отцепения район.

Както съобщава "Солингер тагеблат" един от организаторите на фестивала казал, че спасителната служба се бори за живота на девет души.

Солинген празнува своя 650-ти рожден ден на града този уикенд с "Фестивал на разнообразието“.

Полицейски източници съобщиха, че нападението е било извършено на Фронхоф, пазар в центъра на града, където е била разположена сцена за музика на живо.

Хиляди хора напуснаха района, след като властите призоваха жителите да запазят спокойствие и да се приберат по домовете си, съобщи местният вестник "Солингер Тагеблат“.

Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия Хендрик Вуст заяви, че провинцията е обединена от шока и скръбта след нападението в Солинген, при което загинаха трима души, а четирима бяха ранени.

"В тези мрачни часове сърцата и умовете на хората от нашата провинция и извън нея са в Солинген, където акт на брутално и безсмислено насилие удари сърцето на нашата провинция“, каза той в публикация в Х.

Той заяви, че цял Северен Рейн-Вестфалия подкрепя жителите на Солинген, особено жертвите и техните семейства.

„Голяма благодарност отправям към многобройните спасители и нашата полиция, които в тези минути се борят за човешкия живот“, каза Вуст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай