Къмпингуващи разрушават един от най-красивите плажове в Гърция!

Има риск не само за общественото здраве, но и от пожари

Къмпингуващи разрушават един от най-красивите плажове в Гърция! | StandartNews.com

На плажа има "безпрецедентна окупация" от къмпингуващи

Общината на Кими-Аливери на остров Евия е изпратила уведомление до полицията, за да се справи с проблема с незаконните къмпингуващи на плажа Тапса, след като снимка, показваща брега, покрит с палатки, беше разпространена, съобщава ekathimerini. Освен това, общината планира да изпрати екипи за почистване на плажа и да постави табели, които ще информират посетителите за забраната за къмпингуване.

Тапса е един от 198-те официално защитени "недокоснати плажове" в Гърция, част от мрежата Натура 2000, които са защитени от търговска експлоатация с цел да се запази тяхната естествена брегова линия. Тази година обаче плажът стана популярен за къмпингуване, след като общината асфалтира участък от пътя, който преди това беше достъпен само за автомобили с висока проходимост. Човекът, който направи популярната снимка, описва състоянието на Тапса през изминалия уикенд. Според него, плажът е бил препълнен не само с чадъри, но и с десетки палатки на хора, които явно планирали да нощуват незаконно. Кметът на Кими-Аливери, Николаос Баракос, потвърди, че през уикенда на плажа не е останало "нито едно свободно място", въпреки забраната за незаконно къмпингуване в цялата страна.

"На плажа има "окупация" от къмпингуващи, нещо безпрецедентно за Тапса, макар това да се случва от години на други известни плажове на Евия", коментира той.

Незаконното къмпингуване създава не само рискове за общественото здраве, тъй като местните жители се оплакаха от силна неприятна миризма от плажа през уикенда, но и риск от пожари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай