Италия се тресе! Кръщават голямо летище на Силвио Берлускони

Абсурд! Летището в Милано да е на името на осъден не е добра визитна картичка, коментират медии

Италия се тресе! Кръщават голямо летище на Силвио Берлускони | StandartNews.com

Миланското летище "Малпенса", което е едно от най-важните за Италия, ще носи името на Силвио Берлускони. Това съобщи транспортният министър Матео Салвини по време на форум в област Пулия, цитиран от БНР.

Салвини каза, че е получил съобщение от президента на Националния орган за гражданска авиация Пиерлуиджи Ди Палма, че бордът на директорите е одобрил искането на областната управа на Ломбардия летище "Малпенса" в Милано да бъде кръстено на Силвио Берлускони.

Решението трябва да бъде одобрено от министерството на транспорта и Салвини заяви, че ще му даде зелена светлина. 

Коментарите на читателите в медиите са иронични. В тези към статията на ежедневника "Ла Република" пише по повод решението: "Абсурд! Летището в Милано да е на името на осъден не е добра визитна картичка“; "А защо не го наречем "Бунга, бунга",  "Срам ме е, че съм италианец" и т.н.

Ежедневникът Il Fatto quotidiano прави връзка между летището на Палермо, на името на магистратите Фалконе и Борселино, и това на Милано, на името на Берлускони: "Изглежда като заглавие на есе за различните антимафиотски разследвания, включващи човека от Аркоре , но скоро ще бъде маршрут на полета на стотици хора." Според изданието по-правилно би било другото летище на Милано - "Линате" да носи името на Берлускони, защото датира от времето, когато той е бил роден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай