Ердоган с тревожна новина за войната

Изказването му породи различни коментари

Ердоган с тревожна новина за войната | StandartNews.com

Турският президент Реджеп Ердоган се включи вчера от парламентарната трибуна в политическия хор глашатаи, предупреждаващи за опасността и Турция да се окаже под прицела на Израел. Изказването му породи различни коментари и мнозина се запитаха дали зад думите на президента и неговите съмишленици стоят действителни опасения или целта им е друга.

"Казвам ви откровено, че след Палестина и Ливан израелското правителство, което действа със заблудата за Обетованата земя, ще насочи погледа си към земите на нашата родина с чисто религиозен фанатизъм", заяви Ердоган. Въпреки че някои хора упорито не искат да го видят, правителството на (израелския премиер Бенямин) Нетаняху гради една невъзможна мечта, която включва Анадола, и преследва утопия", каза Ердоган, цитиран от в. "Хюриет". 

"Обръщам се към онези, които казват, че Турция трябва да бъде неутрална, към онези, които казват, че Хамас е терористична организация; ние не сме изправени пред държава, а пред шайка убийци, които се хранят с кръв", продължи той и отново оприличи израелския премиер на Хитлер.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай