Другар на Орбан разтресе Унгария! Премиерът побесня

Изумително изказване на близкия му помощник

Другар на Орбан разтресе Унгария! Премиерът побесня | StandartNews.com

Приближен на унгарския премиер Виктор Орбан разтресе цялата държава с безумно изказване.

Този откачалник твърди, че Унгария е щяла да се справи по-добре, ако не се е противопоставяла на съветското нахлуване през 1956 г., предаде Ройтерс.

В коментар пред унгарския новинарски сайт “Мандинер” Балаж Орбан (който няма роднинска връзка с премиера) направил и паралел между въпросното нахлуване на СССР и войната в Украйна, като разкритикувал днешните усилия на Киев да отблъсне руските сили.

В интервюто Балаж Орбан заявил също така, че украинският президент Володимир Зеленски е постъпил безотговорно, като е решил да се противопостави на руската инвазия през февруари 2022 г., предизвиквайки война, която доведе до много жертви.

Антисъветското въстание в Унгария през 1956 г. е жестоко потушено от Червената армия. Годишнината от въстанието, която се отбелязва на 23 октомври, е официален празник в Унгария.

Премиерът Орбан, който се прослави през 1989 г. с искането си за изтегляне на съветските войски от Унгария, веднага заяви, че “двусмислените” думи на неговия помощник са били грешка. И допълни, че е важно да се говори “много внимателно и ясно” по толкова чувствителни въпроси.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ELENA90
преди 46 минути

добро утро Идвам през този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги. Представител съм на финансова институция “МЕРЛИН ФИНАНС” в партньорство с pibank, която оперира на европейския континент и предлага финансови услуги на физически лица и фирми. И така, за вашата кола, къщата ви, брака ви, консолидирането на вашите дългове, реализацията на вашите проекти, накратко за всичките ви финансови нужди, независимо от причината... Ние сме тук, за да ви помогнем да преминете през процес, надежден, бърз и много достъпни. Обикновено начисляваме лихва от 2%. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас: [email protected] Удовлетворението на клиентите е нашата единствена възможност. на ваше разположение

Откажи