Байдън се издаде! Кой управлява САЩ в момента

Предстои ключов разговор за бъдещето му

Байдън се издаде! Кой управлява САЩ в момента | StandartNews.com

Източник: Инстаграм/Джо Байдън

Предстои ли драматичен изход на президентската битка в Щатите?

Семейството на американския президент Джо Байдън се е събрало, за да обсъди дали оттеглянето му от надпреварата за президентските избори е възможно. Информацията идва от близки до президента източници.

Според семейството му, ако Байдън реши да се откаже от надпреварата, той трябва да го направи по начин, който все пак да даде на неговата Демократическа партия добри шансове да спечели срещу Доналд Тръмп, пише Ен Би Си. 

Оттеглянето на Байдън би било доста неочаквано решение, тъй като той многократно повтори, че няма да се откаже от надпреварата. Но някои партийни лидери, както и част от екипа му, изразиха съмнение дали той е готов да се справи с тази задача. 

Същевременно опонентът му Доналд Тръмп си спечели уважение както от много световни лидери, така и от обикновени хора, след като преживя опит за покушение. 

Все още не е взето окончателно решение, съобщи New York Times. Байдън обаче се е примирил с идеята, че самият той може да не успее да спечели през ноември и следователно ще трябва да отстъпи пред исканията на много членове на партията. "Реалността започва да се усеща", цитира вестникът близък до Байдън човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай