Адът дойде! Иран изстреля 250 балистични ракети по Израел (ВИДЕО, ОБНОВЕНА)

Напрежението ескалира всяка минута

Адът дойде! Иран изстреля 250 балистични ракети по Израел (ВИДЕО, ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Адът в Близкия изток дойде. Иран изстреля около 250 балистични ракети по цели в Израел. Иранската агенция ISNA публикува кадри от пусковете, а в Тел Авив бяха активирани сирените за тревога, съобщава РИА Новости, позовавайки се на ТВ канала АВС. Междувременно "Хаарец" информира, че броя на ракетите е минимум 100, предаде Дир.бг.

Израелските сили за отбрана съобщиха преди час, че от територията на Иран са били изстреляни ракети към Израел, предаде АФП.

Сирени за въздушна тревога бяха задействани на цялата територия на Израел. Издадено е нареждане жителите на страната да се укрият в бомбоубежища.

Хаарец съобщава и за взривове в района на пустинята Негев. Там се намира град Димона, известен с намиращия се наблизо до него израелски атомен център.

Има индикации, че това е само първата вълна от ракетната атака на Иран. По данни на "Ал Джазира" част от иранските ракети са били прихванати над Йордания.

Израелският финансов министър Бецалел Смотрич заяви, че "Подобно на Газа, Хизбула и държавата Ливан, Иран ще съжалява."

Израелската армия призова хората в страната да "останат в укритията и защитените зони до второ нареждане".

Непосредствено след информацията за ракетната атака на Иран, цената на суровия петрол се повиши с 5% до 71,6 долара за барел.

Очаквайте подробности!

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай