Терористи удариха и метрото до ЕК

Терористи удариха и метрото до ЕК | StandartNews.com

Нова експлозия разтърси Брюксел. Малко след като два взрива доведоха до жертви и десетки ранени на летище в Брюксел, SkyNews съобщава за още една атака в белгийската столица.

Целта този път е метростанцията "Малабек", която е близо до редица сгради, отредени за ключови институции на Европейския съюз. Експерти по сигурността коментират, че и преди са виждали подобен тип свързани атаки - първата често служи за отвличане на вниманието. Те са убедени, че още нападения са неизбежни. 

Всички метростанции в белгийската столица са затворени. Нивото на сигурност в цялата страна е повишено на максималното. Властите са обявили 4 степен на опасност от терористичен акт - тази максимална степен беше обявена за последно след атентатите в Париж.

За момента се съобщава за няколко ранени при взрива в метростанцията. Има информация за 10 загинали.

Кървавите нападения в Брюксел стават само няколко дни след спецакция в брюкселския квартал "Моленбек", където бе задържан един от парижките атентатори - Салах Абдеслам. Коментатори са убедени, че между неговия арест и атаките има връзка.

Междувременно, британският премиер Дейвид Камерън съобщи, че по-късно днес ще ръководи извънредна среща на правителствения кризисен комитет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай