Златна резерва! Англия отново е на финал в Европа

Британците пак оцеляха и спечелиха срещу Нидерландия

Златна резерва! Англия отново е на финал в Европа | StandartNews.com

Най-критикуваният треньор в последно време Гарет Саутгейт може ехидно да се засмее! Неговата Англия е на финал на Евро 2024, след победа с 2:1 над Нидерландия на полуфинала в Дортмунд.

Британците ще пътуват за Берлин, където ги чака хитът на шампионата Испания. Но тази Англия отказва да губи и това вече притеснява съперниците.

И още. Преди години англичаните играеха красиво, отпадаха красиво и плачеха неутешимо. Сега играят семпло, но имат и класа, и късмет.

А дали имат треньор - това е доста сложен въпрос.

Още в седмата минута. Деклан Райс загуби топката от Шави Симонс и нападателят на Лайпциг напредна преди да отправи страхотен шут за пореден супер гол от далечна дистанция на първенството. Вратарят Джордан Пикфорд докосна топката, но нямаше как да я отрази.

1:0 за лалетата! Но англичаните реагираха бързо.

В 13-ата минута Хари Кейн отправи далечен и коварен удар, при който вратарят Вербруген се разтегна, за да отрази. Малко след това нападателят стреля и над вратата след много добър пробив на Букайо Сака.

Но във втората ситуация при удара на Кейн той беше закачен от крака на Дензъл Дъмфрис, след като вече изстреля топката.

Последва намеса на ВАР и съдията Феликс Цвайер посочи бялата точка и в 18-ата минута Кейн бе точен.

Равенство - 1:1!

В 23-ата минута Фил Фоудън беше на сантиметри да осъществи пълен обрат. Той слаломира между няколко защитници и бутна топката по земя преди Дъмфрис да я избие на гол линията. Огромен шанс.

Всъщност това бяха най-добрите минути на Трите лъва на европейското първенство.

Първите 15-20 минути на втората част преминаха под диктовката на англичаните, които продължиха дълготрайно да владеят топката, но и да не създават нищо опасно.

В 65-ата минута, когато след центриране от фаул Върджил Ван Дайк засече, а Джордан Пикфорд направи най-доброто си спасяване до момента в мача.

В 79-ата минута Англия стресна своя съперник с попадение на Сака, което беше отменено.

Но дойде златният момент на Англия! Дълго време вироглавецът Саутгейт бе убеждаван, че трялва да пуска в игра Оли Уоткинс.

Сега най-после го направи и коварният нападател вкара в добавеното време - 2:1.

Практичният, дори леко скучният отбор на Англия, който през годините по- назад не играеше така, сега е на втори пореден финал на европейско първенство!

И радостта е зза Острова преди големия мач за трофея.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
град Козлодуй
преди 1 месец

браво😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

Откажи