Топ футболист от Англия води преговори за трансфер в ЦСКА

33-годишният централен бранител напусна Лийдс в края на юни

Топ футболист от Англия води преговори за трансфер в ЦСКА | StandartNews.com

Източник: Инстаграм/Лиъм Купър

Лиъм Купър - досега централен защитник на Лийдс - е започнал преговори с ЦСКА за възможността да се присъедини към „червените“ като свободен агент, след като се раздели с английския тим, твърди Football Insider, цитиран от Гонг.

33-годишният централен бранител напусна „Еланд Роуд“ в края на юни, когато договорът му изтече и оттогава си търси нов клуб. Там той бе съотборник на българския национал Илия Груев-младши през миналата година.

Купър водеше преговори с Хъл Сити преди края на трансферния прозорец в Англия, но сделката пропадна. Трансферният прозорец в България затвори на 2 септември, което означава, че ЦСКА може да привлича само свободни агети, ако иска да подсили отбора си и Купър е именно такъв.

Защитникът никога не е играл извън Англия. Купър беше в Лийдс в продължение на 10 години и записа 284 мача за клуба от Западен Йоркшир. Той има опит както във Висшата лига, така и в Чемпиъншип. В цялата си кариера до момента Купър е изиграл 407 мача, в които е отбелязал 19 гола и е направил девет асистенции.

ЦСКА вече се подсили с двама бранители в лицето на Лумбард Делова и крайния ляв защитник Мика Пинто. „Червените“, обаче, изпитват сериозни трудности в шампионата, като спечелиха само един от първите си шест мача в efbet Лига.

След като вече допусна девет гола във вратата си, Купър може да се опита да помогне за стабилизирането на защитата на отбора, допълва британското издание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай