Тежка категория! Англия и Нидерландия в битка за финала

От 22 часа е вторият полуфинал на Евро 2024

Тежка категория! Англия и Нидерландия в битка за финала | StandartNews.com

Нидерландия и Англия ще се изправят един срещу друг във втория полуфинален сблъсък от Евро 2024. Двубоят ще се играе тази вечер от 22:00 часа българско време на стадион "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд. Победителят ще срещне Испания на финала в Берлин на 14 юли.

Нидерландците вдигнаха оборотите и разбиха Румъния с 3:0 в осминафиналите, а на четвъртфиналите трябваше да правят късен обрат срещу Турция за крайното 2:1. Все пак Нидерландия може да се похвали с ефективна атака и 9 отбелязани гола, както и голмайстор номер 1 в надпреварата до момента - Коди Гакпо (4 гола).

От своя страна Англия влезе като фаворит в турнира заради страхотния талант на разположение на селекционера Гарет Саутгейт. Играта на "Трите лъва" обаче така и не потръгна.

Четвъртфиналният сблъсък с Швейцария отново не бе лек, като отново англичаните бяха на минути от отпадането, но Букайо Сака изравни 10 минути преди края на редовното време. В крайна сметка се стигна до дузпи, при които Англия не сбърка и продължи напред.

Въпреки това, Англия може да разчита на страхотната индивидуална класа на своите играчи, както и натрупания опит в последните първенства - за тима това ще бъде трети полуфинал на световно и европейско първенство в последните шест години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай