Тервел Пулев със силни думи за Светлана! Даде съвет на МОК

По думите му Международната федерация по бокс за аматьори е ръководена от руснак

Тервел Пулев със силни думи за Светлана! Даде съвет на МОК | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Българката Светлана Каменова загуби от тайванката Лин Ю-Тин на четвъртфиналите на боксовия турнир на Олимпиадата в Париж. Това предизвика остра реакция сред спортни и обществени лидери у нас. Тайванката е една от двете боксьорки на Игрите, чиято полова принадлежност стана обект на въпроси и размяна на противоречиви мнения. ​

Темата коментира пред Нова телевизия боксьорът Тервел Пулев. „Гледах изолирано мача, като изключих факта, че симпатизирам на Светлана. За мен тя спечели с малко”, заяви той.

"Ударът на един боксьор и на една боксьорка са несравними неща, затова са допинг тестовете и тестовете за определяне на пола", добави Пулев. И допълни, че "при тази ситуация се създава усещането, че някой се състезава неправилно при жените".

Според него Международният олимпийски комитет трябва да вземе мерки и да не допуска некоректни вмешателства. „Не може мъже да се състезават срещу жени”, смята Пулев.

Тервел Пулев си "спомни", че ръководител на Международната боксова асоциация е руснак (награждаван от руския диктатор Владимир Путин с орден "За заслуги към Отечеството", а в доктрината на Путин срещу Запада темата с т.нар. джендър е основен коз) и обърна внимание на "политическата ситуация", но смята, че е скандално двете боксьорки да се състезават и не постави под съмнение решението на водената от Умар Кремльов асоциация да дисквалифицира Тин и Халиф, за разлика от това на МОК.

Попитан дали всички в бокса минават "полови тестове", Пулев на няколко пъти обясни, че доколкото му е известно, "повечето" минават. След като МОК казва, че настоящите тестове са "ненадеждни", да предложат нещо по-надеждно, поиска боксьорът ни и сравни ситуацията с антидопинговите правила.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай