Страшен скандал на Олимпиадата. Румъния си тръгва

Отнеха медал на Бърбосу, президентът скочи

Страшен скандал на Олимпиадата. Румъния си тръгва | StandartNews.com

Страшен скандал гърми на Олимпиадата.

Румънският премиер Марсел Чолаку обяви, че няма да присъства на церемонията по закриването на Олимпиадата, след като организаторите на игрите лишиха румънската гимнастичка Ана Мария Бърбосу от бронзовия й медал вспортната гимнастика на земя.

Той публикува изявлението на официалната си страница във Facebook, пише румънското издание Prosport..

Европейската шампионка за юноши за 2020 г. и шампионка в многобоя Ана Барбозо зае трето място в състезанието на земя, но представители на американския отбор по-късно обжалваха преразглеждането на оценките на  Джордан Чилс.

Жалбата бе удовлетворена и  Чилс получи бронзов медал. Втората в националния отбор на Румъния Сабрина Манека-Война пък се премести от четвърта на пета позиция.

Чолаку нарече това отношение към румънските гимнастички „нечестно“.

„Реших да не участвам в церемонията по закриването на Олимпиадата в Париж след скандалната ситуация в гимнастиката, където нашите спортисти бяха третирани абсолютно нечестно.

Да се ​​отнеме медал, спечелен с честен труд, въз основа на послание, което нито треньорите, нито водещите технически специалисти разбират, е напълно неприемливо“, написа румънският премиер.

Той се обърна директно към спортистите и заяви, че техният „труд и сълзи са по-ценни от всеки медал, независимо от какъв благороден метал е направен“.

Според премиера държавата ще третира участниците в Игрите в Париж „като олимпийски медалисти“.

След скандала Националният олимпийски комитет (НОК) на Румъния и Румънската федерация по гимнастика се обърнаха към Спортния арбитражен съд (CAS).

Румъния е на 15-то място по медали на Олимпиадата със седем отличия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Габдулла
преди 2 месеца

Истината е, че колкото и да си правоверен, за американците си просто боклук и нищо повече. Нямат насита

Откажи
niakoisi
преди 2 месеца

Браво на румънския премиер , само така, натрии им носа на организаторите на тази пародия на олимпиада и си търси правата. Тъпите американци не са по - добри от румънските спортисти.

Откажи
Йокин
преди 2 месеца

Г-н niakoisi,не с рогата напред!Дип харни са си янките.

Откажи