Шок! Премиер на Грузия дава 10 млн.евро на националите

Заради радостта, която са донесли на страната

Шок! Премиер на Грузия дава 10 млн.евро на националите | StandartNews.com

Бившият министър-председател на Грузия - милиардерът Бидзина Иванишвили, ще даде премия от 10 милиона евро на новите национални герои на страната.

Става въпрос за футболистите от националния тим, които в дебюта си на голям форум успяха да прескочат групите, при това с решителна победа от 2:0 над един от фаворитите Португалия.

Грузинците впечатлиха цяла Европа със смелия си футбол и в трите мача, които изиграха, като излизат от групата с повече вкарани голове от тимове като Англия, Франция и Белгия.

68-годишният филантроп Иванишвили, който през годините десетки пъти е дарявал огромни суми за най-различни каузи, публично обяви, че ще възнагради играчите заради радостта, която са донесли на цялата нация.

Списание "Forbes" оценява състоянието на бившия премиер на около 4 милиарда евро, а макар официално той да остана на поста министър-председател за една година между 2012-а и 2013-а, Иванишвили продължава да е въвлечен активно в политическия живот на страната като почетен председател на управляващата партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай