Обрат в Париж! На кого отнемат олимпийския медал

Какво става

Обрат в Париж! На кого отнемат олимпийския медал | StandartNews.com

Отнемат бронзовия медал от Игрите в Париж на американската гимнастичка на Джордан Чайлс. Международният олимпийски комитет обяви, че ще преразпредели медала на румънската гимнастичка Ана Барбосу, се казва в изявление на ръководния орган в неделя. Най-висшият спортен съд каза, че резултатът й е оценен неправилно.

"Вследствие на решението на CAS по отношение на финала на упражненията по художествена гимнастика за жени и промяната на класирането от страна на Международната федерация по гимнастика, МОК ще преразпредели бронзовия медал на Ана Барбосу (Румъния)", се казва в изявлението на МОК, предава Нова. 

"В контакт сме с НОК на Румъния, за да обсъдим церемонията по преразпределението, и с USOPC относно връщането на бронзовия медал", допълват още. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Румборак
преди 4 седмици

А на травеститите КОГА..

Откажи
Румборак
преди 4 седмици

А на травеститите КОГА..

Откажи
Торбалан.
преди 4 седмици

Румънката беше по-добра и спечели. Американката се оплака и и дадоха медала на нея. Добре обаче че има честни хора, които не се влияят от политика и са възстановили справедливо медала на румънката. Горката, първо се радваше, после се разплака като я ограбиха.

Откажи
Устат Блендер
преди 4 седмици

Сега,пък за да не се разплаче и американското момиче дайте медал на румънката,но не отнемайте на американката-като в бокса два бронзови!

Откажи