Лудогорец успя! Отива в Лига Европа

"Орлите" победиха с резултат 2:1 като гост молдовския Петрокуб в мач-реванш от плейофите

Лудогорец успя! Отива в Лига Европа | StandartNews.com

Българският шампион Лудогорец ще играе от основната схема на втория по сила европейски клубен турнира Лига Европа! В четвъртък вечер "орлите" победиха с резултат 2:1 като гост молдовския Петрокуб в мач-реванш от плейофите и с общ резултат от 6:1 продължави към групите. Капитанът Владимир Амбрес откри в 28-ата, но Спас Делев изравни в 75-ата минута. Виктор Мудрак пък беше изгонен за два бързи жълти картона в 58-ата минута, предаде "Гонг". 

Първата среща на българска земя завърши с убедителен успех на родния шампион с 4:0. Головете преди седмица в Разград реализираха Квадво Дуа, Руан Секо и на два пъти Диниш Алмейда. „Зелените“ са в добра форма след идването на Захари Сираков, който замени временно освободения Георги Дерменджиев след тежката загуба от Карабах с 2:7 у дома след продължения в реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Разградчани надвиха Левски и Берое трудно с по 1:0, а между двете победи за първенство отнесоха и непретенциозния тим на Петрокуб.

Старши треньорът на Лудогорец – Захари Сираков, бе направил само една промяна, в сравнение с победата с 4:0 в първия мач, която бе свързана с включването от първата минута на халфа Агибу Камара на мястото на Квадво Дуа, който бе на пейката. Вратар бе Серджио Падт, а пред него в защита действаха Сон, Диниш Алмейда, Едвин Куртулуш и Аслак Фон Витри. В центъра на терена оперираха капитанът Якуб Пьотровски, Камара и Педро Нареси. Тройката в нападение бе оформена от Рик Джонатан, Руан Крус и Кайо Видал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай